Meer welzijn voor asielhonden

Meer welzijn voor asielhonden

 

In Nederland belanden er jaarlijks maar liefst 10.000 honden in een asiel.
Iets minder dan de helft van deze honden gaan retour naar de eigenaar gaat (zwerfdieren), dit is meestal binnen een paar dagen of weken. Meer dan de helft van de honden wordt geplaatst en een klein deel geëuthanaseerd. Een buitengewoon stressvolle situatie voor eenieder van deze honden!

Om het algehele welzijn van deze asielhonden alsnog zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, is het belangrijk om meer te weten te komen over het aanpassingsvermogen van elke individuele hond.

Hoe reageert een hond op zijn nieuwe omgeving? Went hij snel of heeft hij meer tijd nodig? Wat is de individuele stressresponse van de hond, en hoe snel (of langzaam) neemt deze af? En wat kunnen de asielmedewerkers of de nieuwe baasjes van een hond doen om deze periode van onrust en verandering zo makkelijk en stressvrij mogelijk te maken – en op deze manier het welzijn en de gezondheid van zo veel mogelijk honden te kunnen waarborgen?

Op deze vragen willen wij antwoorden vinden, zodat wij het welzijn van elke asielhond kunnen waarborgen. Help je mee? Jouw bijdrage maakt het verschil voor asielhonden!